Rundering – hvad er det!

Rundering er en af de store øvelser i Dansk Politihundeforenings konkurrenceprogram, som kort og godt går ud på at finde objekter i området, ofte en skov, som hund og fører skal afsøge. Sværhedsgraden varieres i unghunde-, Patrulje-, Kriminal- og vinderklassen ved objekternes antal og størrelse samt runderingsarealets størrelse.

Når man betegner øvelsen som en af de store, så er det fordi den er tidskrævende og suger en masse kræfter ud af hunden, der måske skal afsøge et skovlområde på 75×500 m. Det er også den pointmæssig tungeste øvelse, i Patrulje, Kriminal og Vinderklassen, er der 51 ud af 230 point i denne øvelse.

Det er også en øvelse der skal trænes i mange etaper fra hunden er helt ung. Derfor stiller øvelsen også store krav til føreren, ikke mindst i indlæringen, som nemt kan forceres eller gøres for svær, hvis man ikke husker at skynde sig langsomt og overholde Træningspyamiden

Det vigtigste er nok at hundeføreren forstår, at hunden IKKE løber rundt i skoven og leder efter et objekt fordi hundeføreren forlanger det, den gør det for at finde noget der giver en velfortjent og fantastisk belønning.