Rundering – hvad er det!

Rundering er en af de store øvelser i Dansk Politihundeforenings konkurrenceprogram, som kort og godt går ud på at finde objekter i området, ofte en skov, hvor hunden får besked på at rundere.

Når man definerer øvelsen som en af de store, så er det fordi den er tidskrævende og suger en masse kræfter ud af hunden, der måske skal afsøge et skovlområde på 75×500 m. Det er også en pointmæssig tung øvelse, i Patrulje, Kriminal og Vinderklassen, er der 51 ud af 230 point i denne øvelse.

Det er også en øvelse der skal trænes i mange etaper fra hunden er helt ung. Derfor stiller øvelsen også store krav til føreren, ikke mindst i indlæringen, som nemt kan forceres eller gøres for svær, hvis man ikke husker at skynde sig langsomt og overholde træningspyramiden.

Det vigtigste er nok at hundeføreren forstår, at hunden IKKE løber rundt i skoven og leder efter et objekt fordi hundeføreren forlanger det, den gør det for at finde noget der giver en velfortjent og fantastisk belønning. De der påstår noget andet og dem er der desværre stadig nogen af, de har ganske enkelt ikke forstand på at træne hund.