Xhock ph-kåret den 14. Juni 2018

Det startede så fint med det kølige vejr, vi har haft de sidste dage, men da vi nåede ud til sporet, stod en stiv pelikan henover det halvhøje krølgræs, heldigvis næsten i medvind. Xhock tog færd i opsøget, men måtte over sporet et par gange før han gik ud af det, men derefter gik han koncentreret i et roligt, jævnt tempo. Sporet slog en bue, jeg vidste at det så var tæt på genstanden, så jeg holdt lidt igen, kortede op og ganske kort tid efter lagde han sig ved en sort pengepung.

Så begyndte det at regne, men vi skulle i skoven og rundere og det regner jo aldrig i en skov. Efter en opstart hvor jeg dirgerede hunden fra side til side, sagde kåringsmanden, at han havde set at jeg kunne styre hunden, så nu kunne jeg bare gøre som ville. Jeg runderede videre, men med større udsving. Halvt ude i skoven forsvandt Xhock. Vi ventede og kort tid efter gav han hals og jeg markerede, at min hund havde fundet noget. Jeg løb frem til hunden som bevogtede figuranten tæt, jeg bad ham vende siden til træet, hunden fulgte ham, så den stadig bevogtede ham forfra, mens jeg visiterede ham. Jeg satte hunden i line og førte ham ud til kåringsmanden.

Så skulle vi hjem til klubhuset og gå lydighed, der var pænt med tilskuere til trods for den tiltagende regn. Selv et par marsvin viste interesse ude i bæltet. Lydigheden var hurtigt overstået, med de fejl og mangler som sker på sådan en dag, hvilket man er ligeglad med, nu drejer det sig om at bestå den kåring.

Efter lydigheden skulle vi have de to bideøvelser, de foregik på en skovsti overfor klubhuset. Begge stop gik fint, der var lidt tiendedels detaljer, bla Xhock kom ikke helt tæt på plads.

Endelig var vi færdige med alle 10 øvelser, både Berit og jeg bestod kåringen, det var en dejlig fornemmelse. Jeg har haft en pause med hund, så det er 18 år siden jeg sidst har fået en hund kåret.